Direktlänk till inlägg 25 juli 2009
Farbror Katt har fått lax idag.
För det mesta äter vi bara grönsaker men idag lagade jag fisk och det var länge sen. Förutom mitt dessert-frosseri har jag nog aldrig skrivit om mat här såvitt jag minns. Men nu kommer en Laxtournedos med Västerbottenmums i.
Laxen skärs på tvären så att du kan ställa den på högkant som ett litet Torn och snurra ihop den. Tornet kan vara sådär 7-8 cm i diameter kanske. Du kan göra olika fylldningar efter behag. Den här är med med philadelpiaost, västerbottenost, lime och citronpepparblandning med gourmetsalt. Rör ihop alltsammans till en kräm och fyll Tornet med råge. Strö lite citronpepparblandning på krämen som sticker upp i Tornet och in i ugnen. 200 grader i 22 minuter brukar bli perfekt. Till detta kan du koka några små naggande goda färskpotatisar och ett par-tre stiliga sparrisar per person. Jag brukar dekorera med några handskalade färska räkor och fina strån gräslök. Delicious, minst sagt!
Småbitarna som blir över av laxen kokas med fördel till Katter eller serveras råa om Kissen föredrar det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 | 31 | |||||
|